Naroči svojo skodelico

ZAKAJ OBOŽUJEM SVOJO MOONCUP 2.-del

 

Seznam vseh razlogov zakaj obožujem svojo menstrualno skodelico MOONCUP!

 

1. Ohranja moj PH nevtralen (zato nič glivičnih okužb).

2. Menstrualni krči zame skoraj več ne obstajajo (običajno so bili strašni in me položili za cel dan).

3. Nič več bolečih tamponov… Ste me razumele…? Veste za bolečino o kateri govorim…???

4. Ustvari vakuumsko tesnenje, ko jo vstaviš, kar pomeni čiste rjuhe za vedno in nič več norega prepuščanja…

5. Brez vrvice.

6. Moje mesečno perilo je veliko krajše, iz 5 do celo 10 dni, sem šla v kratkem na 3 dni, osupljivo. Moja teorija je, vaše telo je pretočno, tekočina ne zavirajoče odteka, v primerjavi s tamponom, ki zamaši vaš naravni pretok… Kar pa ni dobro in naravno.

7. Ne čutim kot da bi bilo kaj v meni, celo pozabim, da imam menstruacijo.

8. Zbere 3 krat več menstrualne tekočine kot super tampon. Kar pomeni, veliko manj časa porabljenega v kopalnici…

9. Ne potrebuješ vložkov za vsak slučaj. Včasih uporabim mojo ljubo krpo vložek čez noč, a le zato, ker sem paranoična, če slučajno kaj prepusti, ker želim brez skrbi spati. Vendar lahko preštejem le na prste ene roke, kolikokrat se je zgodilo, da mi je čez noč malo spustilo…

10. Ni možnosti, da dobite TSS Toksični Šok Sindrom. Mislite da menstruacije povzročijo TSS?! Pomislite še enkrat. Toksični tamponi so tisti, ki povzročajo TSS. Tamponi še posebno, ko so dlje časa v nožnici ustvarjajo zračene pogoje za razvoj bakterij, katere kasneje sprostijo strupe, ki povzročijo TSS.

11. Nobeden ne ve, ko je čas mojega mesečnega perila. S seboj ne potrebujem torbice z rezervnimi tamponi ali vložki, ker Mooncup menstrualno skodelico le izpraznim, obrišem in ponovno vstavim. Zmaga!! 🙂

12. Menstrualna skodelica Mooncup je super čista, zares čista in ne boste razumele kako čista dokler Mooncup skodelico ne preizkusite.

13. Narejena je iz mehkega, čistega medicinskega silikona brez lateksa. Je hipoalergena, ne vsebuje barvil, ftalatov, plastike, belila, BPA in toksinov.

14. Menstrualna skodelica Mooncup je izdelana za večkratno uporabo in se jo lahko čisti. Ob koncu vašega menstrualnega ciklusa, Mooncup skodelico enostavno prekuhate v vodi za 5 minut in že je pripravljena za vaš naslednji menstrualni ciklus.

15. Cena menstrualne skodelice Mooncup je 34,95€ in jo lahko uporabljate vrsto let. Jaz imam svojo že od leta 2014 in jo še nisem zamenjala z novo. Dobesedno sama sebe izplača…, kaj ni to dovolj, da vas vse prepriča…

16. Si brez strahu, da bi te presenetila prezgodnja menstruacija in bila v tistem trenutku brez zaščite… Popolnoma varno je, če za vsak slučaj Mooncup skodelico vstaviš že nekaj dni preje, pred začetkom menstruacije, da te ne bi ujela nepripravljeno… Zvečer jo le spereš in to je to!

17. Nič več zadrege, ko je treba neznanko prositi za tampon.

18. Ne vsebuje pesticidov in gensko spremenjenih materialov. Je brez umetne arome, vpojnih gelov in drugih dodatkov.

19. Ni tako grozno velika kot zgleda na fotografijah. Pravzaprav je prav majhna, elastična in mehka. Praktično je ni čutiti med uporabo.

20. Mooncup skodelica je velika rešiteljica posebno na kampiranju, trekingu in še posebno na potovanjih.

21. Za konec pa seveda tudi za to, ker jo vse cool punce tudi uporabljajo…! 😉

 

Najverjetneje je še kakih 3.874 drugih prednosti in razlogov za uporabo menstrualne skodelice Mooncup, ki pa se jih trenutno ne spomnim…;) Vendar prepričana sem, da je to več kot dovolj, da se pridružite, nam srečnim in zadovoljnim uporabnicam. Prenehajte z zastrupljanjem vašega telesa in imejte zares prijetne in udobne menstruacije brez stresa. Ja, rekla sem prijetne in udobne menstruacije, ker je res neverjetno. 🙂 Prav smešno je res, da mi z Mooncup skodelico, tiste dni, ne predstavljajo več nobene težave.