Naroči svojo skodelico

Moja zgodba

Vsakokrat na pomlad, ko se je bližalo poletje, sem imela skrb ali bom imela na svojem dopustu menstruacijo, se bom lahko kopala, nosila kopalke ali bele kratke hlače in igrala odbojko na mivki…
Kot vsako poletje poprej, me je že pred odhodom na plažo, mučilo vprašanje, kje si naj menjam tampone in kako za vraga, naj skrijem tisto vrvico tampona, ki lahko tako neokusno štrli iz kopalk.

 

Večinoma, vendar s težavo, sem se držala, da v prvih dneh menstruacije, nisem hodila v vodo. Morje in z njim povezana zabava na plaži, sta me tistega poletnega dne, v prijetni družbi, vseeno pripravila, da sem se kljub menstruaciji spravila v vodo. Sledilo mi je zelo neprijetno vnetje nožnice. Potreben je bil obisk pri ginekologinji, ki mi je po pregledu odgovorila, da je težava, jasno, povezana s tamponi in morjem… Po diagnozi in napisanem receptu mi je ginekologinja priporočila alternativno zaščito, seveda takrat popolno novost na trgu, menstrualno skodelico. Z uporabo menstrualne skodelice Mooncup je tudi sama pred nekaj meseci, v tistem času ravno začela, po priporočilih kolegov iz Velike Britanje, od koder je menstrualna skodelica tudi doma. Ker kot ginekologinja in sodobna ženska ni mogla menstrualne skodelice Mooncup prehvaliti, sem se takoj odločila, da jo brez zadržkov želim preizkusiti.

 

Zdravnico sem prosila za kontakt večkratno nagrajenega proizvajalca Mooncup Ltd in sledil je moj prvi nakup, tega pametnega izdelka. Ne dolgo tega, sem si po porodu, v veselju in pričakovanju prihajajočega poletja, kupila drugo menstrualno skodelico po vrsti.

 

Brezskrbno in zadovoljno uporabljam menstrualno skodelico Mooncup naprej tudi danes, že sedem let in tudi pomislim ne, da bi se vrnila nazaj k uporabi tamponov ali vložkov…no in to, je moja zgodba.

 

 

 

 

 

 

MAJA