Naroči svojo skodelico

KAKO UPORABIM MOONCUP MENSTRUALNO SKODELICO?

Uporaba menstrualne skodelice Mooncup je čisto preprosta. Z malo vaje se boš menstrualne skodelice hitro privadila. Spodaj sem ti za pomoč pripravila vodena navodila

NAVODILA ZA VSTAVITEV MENSTRUALNE SKODELICE:

 

MoonCup-uporaba

Za podrobnejša navodila za uporabo menstrualne skodelice si lahko prebereš TUKAJ.

 

KAKO OČISTIM SVOJO MOONCUP MENSTRUALNO SKODELICO?

Menstrualna skodelica je enostavna za čiščenje, ob izvleku le-te, vsebino enostavno izliješ v straniščno školjko. Menstrualno skodelico spereš z navadno vodo ali jo obrišeš s čistilnim robčkom LadyWipe.
Pred vsako uporabo oziroma po uporabi le te svojo menstrualno skodelico očisti z blagim pH (od 3,5 do 5,5) nevtralnim – intimnim milom LadyGel (ne suši kože in ohranjajo potrebno kislost).

 

Po vsakem zaključenem menstrualnem ciklusu pa očisti s sterilizacijskimi tabletami Milton ali pusti v vodi vreti 5-7 minut (lahko uporabiš tudi 10% raztopine belega kisa in 90% vode). Tako si boš zagotovila dobro sterilizacijo tvoje menstrualne skodelice. Skodelico po uporabi hrani v mali tekstilni vrečki, ki si jo dobila skupaj z menstrualno skodelico.
V javnih straniščih lahko uporabiš čistilni robček LadyWipe ali plastenko vode in spereš nad straniščno školjko. Ker plastenke vode nimamo vedno pri sebi in glede na to, da se menstrualna skodelica prazni šele na vsakih 4 do 8 ur je bojazen, da se boš znašla nekje na javnem stranišču brez vode v bližini, popolnoma odveč.