Naroči svojo skodelico

Menstruacija – Pomemben del vašega življenja

 

 

 

PRVA MENSTRUACIJA

 

Ko prihajate v leta, ko se vaše telo pripravlja na nosečnost, prehajate v obdobje, ko postajate ženska in kasneje lahko tudi mama. Tik pred pričetkom prve menstruacije ste že v času, ko je vaše telo pripravljeno na oploditev, torej previdnost ni odveč!

7 Steps on How to Treat Vaginal 1

Če ste komaj začeli z menstruacijami je prvo pomembno,da poveste svojim staršem ali učiteljici ali starejši osebi z izkušnjami. Pomembno pri prvi menstruaciji je, da veste, da je vaše prvo mesečno perilo, kazalec povprečja ostalih mesečnih ciklov za naprej v vašem življenju. Vaše mesečno perilo se pojavi enkrat mesečno in menstrualni cikel traja 2 do 7 dni. Pa vendar, lahko traja nekaj mesecev predno vaša menstruacija postane predvidljiva in bolj konstantna.

Sprva mislite, vsaj izgleda tako, da izgubite veliko krvi, a brez skrbi, običajno nekje okoli 3 jušne žlice…

Katere so najboljše rešitve vaše menstruacije, kar zadeva produktov, zdravja in okolja. Tamponi in vložki so najbolj pogosti produkti v uporabi, kot najbolj praktični in zanesljivi…, a nezdravi, nehigienski in okolju neprijazni. Vpijajo vašo menstrualno tekočino in jih po enkratni uporabi tudi zavržete. Toda Mooncup menstrualne skodelice pa za veliko razliko od prej navedenih produktov, zbirajo menstrualno tekočino in jih je moč ponovno uporabiti, za mnogo naslednjih mesečnih peril.

 

 

V nadaljevanju, kar najpomembneje, menstrualne skodelice Mooncup so nadvse priročne in zdrave. Tamponi in vložki vsebujejo kemikalije, katere povzročajo vnetja, kot tudi izsušujejo vagino. Mooncup skodelice pa ne vsebujejo nobenih kemikalij ter ohranjajo naravno ravnovesje vaše nožnice.

Tamponi in vložki skozi vaše življenje, mesečnega perila, ustvarijo ogromne količine odpadkov, kar z zelo visoko stopnjo, škodujejo našemu okolju. Mooncup menstrualna skodelica pa je tu v veliki prednosti, ker je narejena za večkratno uporabo, kar pomeni bistveno manj odpadka torej škode za okolje.

Vzemite si čas in preizkusite, ter premislite, kateri produkt najbolj ustreza vašemu stilu življenja. Menstrualna skodelica Mooncup je z vsemi glavnimi prednostmi, vedno bolj razširjen in glaven produkt te vrste, za zaščito pred menstruacijo. Menstruacija vas z uporabo menstrualne skodelice Mooncup, ne ustavi pred jutranjim tekom pred zajtrkom ali plavanjem v morju med vašim dopustom, kolesarjenjem in plesom vsak večer na prijetni hotelski terasi. Še posebno pa naj vas vaše mesečno perilo ne ustavi, da si ne bi oblekle, tiste sexy, črne, kratke in oprijete oblekce…

Sex, verjemite ali ne, najboljši čas je ravno med vašim mesečnim perilom, saj je vaša raven občutljivosti, vaš libido na najvišji stopnji, torej izkoristite čas menstruacije za daljše in bolj čutne orgazme, da vas preplavijo hormoni sreče in vam glavoboli ne pokvarijo več dneva.

PMS ali Pred Menstrualni Sindrom je čas pred pričetkom vaše menstruacije, v katerem lahko zelo nihate z vašim razpoloženjem, zaradi nihanja hormonov v vašem telesu. Ker vas v tem času, poleg vašega razpoloženja, lahko pesti tudi utrujenost, zaspanost,… je priporočljivo več spati, se sproščati denimo v kadi, brati knjigo, iti na sprehod. V izogib glavobolom se izogibajte kofeina.

 

 

PMS (Pred Menstrualni Sindrom) je lahko mnogim ženskam zelo velika težava, zato se držite naslednjih 5 glavnih načinov, kako PMS omiliti, kar se da:

 

1. VADBA vašega telesa vsaj 15 minut na dan, kar vam je najbolj pri srcu…

2. DOBRO SPITE predvsem spite več, če je to le mogoče.

3. DIETA jejte sadje in zelenjavo, čim manj mastne hrane in sladkorja.

4. RELAKSACIJA počivajte, umirite vaše misli in vaše telo. Privoščite si kopel, morda jogo ali pojdite na kratek sprehod v naravi.

5. VAŠ ČAS vzemite si čas zase, berite vam ljubo knjigo ali bodite v prijetni družbi.

 

 

KALKULATOR VAŠEGA MENSTRUALNEGA CIKLA

 

period-late-pregnancy-quiz

Sledite vaši menstruaciji…! Za udobnejše, bolj zdravo in spolno življenje..!!

S pomočjo kalkulatorja za vaše mesečno perilo, lahko predvidite oz. izračunate, kdaj v mesecu lahko pričakujete menstruacijo oz., kdaj v mesecu vam bo PMS kvaril počutje in kdaj v mesecu, morate biti pazljive, ko ovulirate in ste pripravljene za zanositev.

Bodite pripravljene na vsak zmenek, poslovni sestanek in brez skrbi ali zadržkov oblecite tudi bikini kopalke.

 

 

 

 

MENSTRUALNI KRČI

 

Bolečine pred menstruacijo so pogosta težava žensk, ko se tisti dnevi menstruacije v mesecu začnejo. Menstrualni krči oz. menstrualne bolečine, se pojavijo, ko mišice maternici rušijo oblogo, katera se s krvjo, izloča iz telesa skozi nožnico.

 

shutterstock111026048

Menstrualni krči oz. menstrualne bolečine so bolečine pred menstruacijo, ki jih čutite nižje abdominalno, to je v področju medenice. Večina žensk ima menstrualne bolečine pred začetkom menstruacije in trajajo do 2 dni. Da menstrualne krče umilite, vam priporočamo lahkotno vadbo telesa, z nežnim raztezanjem mišic od pasu navzdol, v sedečem in ležečem položaju.

Menstrualni krči vam naj ne povzročajo skrbi, saj so menstrualni krči normalen in zdrav proces vašega telesa v času menstruacije oz. v tistih dneh, ko se bo začelo vaše mesečno perilo. Lahko pa si menstrualne bolečine, predno se začne vaš menstrualni cikel, lajšate na različne načine, z narvnimi metodami ali Tens OVA+ .

 

 

 

 

 

 

 

 

ZGODNJI MENSTRUALNI CIKEL

 

Zakaj imate zgodnjo menstruacijo…? Zgodnje mesečno perilo je lahko krvavenje, le nekaj dni ali dober teden po končani menstruaciji. Zgodnje mesečno perilo lahko povzročijo spremembe hormonov v vašem telesu, kot tudi vaš življenjski slog.

Neravnovesje hormonov, lahko povzroči jemanje kontracepcijskih tablet ali kontracepcija v nujnem primeru. Stres in anksioznost lahko sprožita poplavo stresnih hormonov v vašem telesu, ki spreminjajo vaš menstrualni cikel.

Utrujenost in preobremenjenost v vašem vsakdanu, povzroči pešanje vaše energije in zato je lahko vaša menstruacija oz. menstrualni cikel nereden.

Puberteta ali menopavza kot velika sprememba, povzroča precejšnje nihanje hormonov v vašem telesu, zato posledično tudi zgodnji menstrualni cikel. Prezgodnja menstruacija je lahko tudi znak za nosečnost, zato pregled pri vašem zdravniku ni odveč.

 

 

NEREDNA MENSTRUACIJA

 

Neredna menstruacija vam daje občutek kaosa, vendar reguliranje vašega mesečnega perila, ni tako zahtevno kot ste sprva pomislili…

Če vaš menstrualni cikel varira ven vaše povprečne dolžine menstruacije in povprečne količine mesečnega perila, potem lahko govorimo o neredni menstruaciji. Ne skrbite, to ne pomeni, da bi bilo kaj resnega narobe. V večini primerov so vzroki vašega nerednega mesečnega perila čisto običajni in tudi rešitve vašega nerednega menstrualnega cikla zelo enostavne.

Stres in prenatrpan urnik vašega vsakdana, povzroči nastanek stresnih hormonov, ki se sprostijo po vašem telesu, ki posledično seveda zmoti vaš redni menstrualni cikel.

Dieta in nezdrava prehrana, lahko prizadanejo vaše telo in vaše menstruacije.

Kontracepcija, hormonska kontrola poroda, kot taki, v obliki tablet ali z injekcijami, vsekakor tudi vplivajo oz. motijo vaše mesečno perilo.

Torej sprostite se po vaši stresni službi, pojdite v naravo, berite knjigo, pripravite si dišečo kopel,..

Jejte zdravo prehrano skozi cel mesec, še posebno pozorni bodite, da v času vaše menstruacije, zaužijete dovolj ustreznih vitaminov.

Silky Cup reusable menstrual cup India C-fold or U-fold or Heart fold 500 x 500 IMG_0061

 

Mooncup menstrualne skodelice zlahka uredijo vaše neredne menstrualne cikle, ker so izdelane za večkratno uporabo, se pravi,

v nobenem primeru vam jih ne more zmanjkati.

Menstrualne skodelice Mooncup so izdelane iz čistega medicinskega silikona in vas zato ne izsušujejo.

Če imate močnejše menstruacije, pa so Mooncup skodelice nadvse primerne,

saj zadržijo večjo količino menstrualne tekočine.

 

 

 

 

 

 

KRVNI STRDKI MED MENSTRUACIJO

 

Krvni strdki med vašo menstruacijo so lahko normalna stvar in popolnoma naravni del vaše menstruacije. So debela masa krvi ki jih vaše telo izloči med menstruacijo.

Krvni strdki se najpogosteje pojavijo v najmočnejšem obdobju menstruacije in to je običajno v prvih dneh mesečnega perila.

Nastanejo, ko se debel sloj maternice odlušči med menstruacijo, takrat telo v pomoč sprosti antikoagulante in nato strdke telo skozi nožnico tudi izloči.

Pa vendar je krvavenje v začetnih dneh menstruacije močnejše, zato ni rečeno, da se bodo strdki sploh tvorili.

Bodite pozorne, v primeru, da je vaše redno mesečno perilo močnejše in da se vam kljub temu pojavi veliko krvnih strdkov je obisk pri vašem ginekologu nujen.

Menstrualna skodelica Mooncup je tudi v tem primeru najbolj zdrava in učinkovita zaščita med vašo menstruacijo. Tamponi in vložki lahko vpijejo menstrualno tekočino, ne morejo pa vpiti debelih krvnih strdkov. Dočim menstrualna skodelica Mooncup pa jih zbira.

Ker menstrualna skodelica Mooncup zbira ves menstrualni tok, lahko s kontroliranjem le tega, spremljate pomembne spremembe vaše menstruacije in s tem stremite k izboljšanju vaše higiene in vašega načina življenja.