Naroči svojo skodelico

Prednosti uporabe
menstrualne skodelice Mooncup

<p>Sem boljša</p>
<p>zaščita</p>

Sem boljša

zaščita

Menstrualna skodelica je neopazna menstrualna zaščita. Zaradi svoje oblike in dveh velikosti A in B se odlično prilega vsem velikostim nožničnega vratu, ter lahko zadrži večjo količino menstrualne tekočine. Menstrualna skodelica se vstavi v nožnico in njena funkcija je, da za razliko od tamponov in vložkov, kateri vpijajo, zbira in zadržuje menstrualno tekočino. Menstrualna skodelica ima oblikovano odprtino z robom, kateri preprečuje prepuščanje krvi iz nožnice. Efektivnost menstrualne skodelice je 3 krat večja od vpijajočih tamponov. Menstrualna skodelica zbira in drži menstrualno tekočino tudi do 8 ur.

<p>Sem</p>
<p>cenejša</p>

Sem

cenejša

Ženska med mesečnim menstrualnim ciklom porabi približno 22 higienskih proizvodov za enkratno uporabo. Ne glede na jakost krvavenja med menstruacijo, vedno potrebuješ samo eno Mooncup menstrualno skodelico, katero lahko uporabljaš nekaj let, ki pa je ravno zaradi tega najcenejši higienski produkt katerega lahko kupiš. Nakup Mooncup menstrualne skodelice se ti povrne že v šestih mesecih.

<p>Sem zdravju prijaznejša</p>

Sem zdravju prijaznejša

Menstrualna skodelica je narejena iz mehkega medicinskega silikona, je brez vonja in brezbarvna, zato je zdravstveno neoporečna za tvoje telo. Mooncup menstrualna skodelica se v Veliki Britaniji proizvaja pod ISO standardom 13485: 2003 in FDA registracijo, kar določa najvišjo kontrolo kakovosti izdelka. Proizvajalec te vrste pa je kot prvi v svetu s certifikatom Ethical Business. Menstrualna skodelica ne vsebuje lateksa, ftalatov, belila, BPA, plastike, toksinov ali umetne barve. Zato je primerna tudi za ženske, katere imajo občutljivo kožo in sluznico, saj menstrualna skodelica Mooncup ne izsušuje nožnice, ne iritira sluznice, preprečuje vnetja in cistitis. Menstrualna skodelica ne vpliva na naravno ravnovesje PH vrednosti v nožnici, ampak je izdelana, da ščiti naravno ravnotežje nožnice. Tamponi lahko v nasprotju z menstrualno skodelico povzročijo izsušenost sluznice, ker so beljeni in pogosto rušijo naravno kislost nožnice, ter puščajo sledi vlaken v notranjosti nožnice. Prav tako kemično prepojeni higienski vložki, ki so tudi odišavljeni in so zelo vpojni, čeprav so tanki, pri občutljivih ženskah lahko povzročijo kemično draženje in vnetje. To zlasti velja za mini vložke, ki jih ženske uporabljajo vsak dan.

<p>Sem okolju prijaznejša</p>

Sem okolju prijaznejša

V povprečju ženska v svojem življenju porabi več kot 11.000 tamponov ali vložkov, kateri dnevno končajo na odlagališčih odpadkov ali celo v morju in rekah. Samo predstavljaj si, kakšen kup vložkov ali tamponov bi v tem času zavrgla. V nasprotju pa menstrualna skodelica ne povzroča dodatnih odpadkov vsaj nekaj let, saj je izdelana za večkratno uporabo. Potrebno je kupiti samo eno menstrualno skodelico Mooncup in s tem se privarčuje denar ter varuje okolje.

<p>Te</p>
<p>osrečujem</p>

Te

osrečujem

Z mano se boš počutila varneje, samozavestneje in srečnejše.
Kdaj in kje vse lahko uporabljaš menstrualno skodelico Mooncup. Z njo lahko:
– plavaš v bazenu in morju,
– tečeš, kolesariš in jahaš,
– igraš odbojko in tenis,
– telovadiš in plešeš,
– kampiraš,
– smučaš in obiščeš savno.

<p>Sem enostavna za uporabo</p>

Sem enostavna za uporabo

Menstrualna skodelica je preprosta za uporabo, saj se enostavno s prepogibom hitro namesti v nožnico, izprazni, očisti in ponovno vstavi. Narejena in namenjena je za večkratno uporabo, z rednim čiščenjem, menstrualno skodelico lahko uporabljaš nekaj let. Tudi v primeru belega toka, si z zbiranjem le tega, lahko pomagaš z menstrualno skodelico na enak način kot to storiš v primeru menstruacije. Tako ti ne bo potrebno skrbeti za dneve, pred pričakovano menstruacijo in vsak mesec skrbeti za zalogo mini (dnevnih) vložkov, vložkov ali tamponov. Ko boš od doma, v šoli ali službi in na potovanju, boš s seboj vzela Mooncup menstrualno skodelico in skrbi bodo odveč.

 

 

 

ZAKAJ SEM BOLJŠA OD OSTALIH?

Mooncup menstrualna skodelica se izdeluje v Veliki Britaniji, proizvajalec te vrste pa kot prvi v svetu s certifikatom Ethical Business. Mooncup se izdeluje pod najvišjim standardom kakovosti ISO 13485  in FDA registracijo. Mooncup menstrualna skodelica je dražja, a zato najboljša.

Menstrualna skodelica je ravno prav mehka, nežna in anatomsko oblikovana, kar omogoča dobro tesnenje, udobnejšo in efektivnejšo uporabo pred ostalimi menstrualnimi skodelicami.

Menstrualna skodelica je bolj dovršena saj so luknjice namenjene tesnenju, narejene pod točno določenim kotom in pod zatesnitvenim obročem. Pri nekaterih menstrualnih skodelicah pa so pravokotno  na steno skodelice, kar posledično šibi tesnenje med menstrualno skodelico ter steno nožnice. Pecelj je votel, zato mehkejši, ter predvsem namenjen lažjemu in hitrejšemu stiku z Mooncup skodelico pri izvleku.

Menstrualna skodelica je v primerjavi z ostalimi skodelicami (tudi barvnimi) bolj dovršena in s tem estetsko bolj všečna, saj jo mali oblikovni detajli naredijo lepšo.

Menstrualna skodelica Mooncup je brezbarvna in ne vsebuje kemičnih umetnih barvil, kot jih barvne menstrualne skodelice, kateri škodujejo zdravju in okolju.

Menstrualna skodelica je izdelana iz čistega medicinskega silikona, posebno oblikovana, ustrezno mehka, brez prepuščanja, kot udobna, varna in okolju prijazna alternativa nehigienskim vložkom in tamponom za enkratno uporabo. Mooncup menstrualna skodelica je bolj higienska, torej zdravstveno neoporečna, učinkovitejša ter s tem dolgoročno cenejša.