Naroči svojo skodelico

MENSTRUALNE BOLEČINE
– POGOSTA NADLOGA ŽENSK

Menstrualne bolečine so že kar stara znanka večine žensk. Do bolečin med menstruacijo pride zaradi krčenja maternice. Če se le- ta pretirano krči lahko pride do neznosnih menstrualnih bolečin, boleče menstruacije ti onemogočajo opravljanje vsakodnevnih dejavnosti. Dobro je poudariti, da se z večjo stopnjo bolečine med menstruacijo spopadajo mlajše ženske, stare nekje do 25 let. Po 25-ih letih in po porodu pa se intenzivnost menstrualnih krčev znatno zmanjša.

TELOVADBA

O pomembnosti gibanja nas opozarjajo na vsakem koraku, a vendar je tudi pri lajšanju menstrualnih krčev torej bolečih menstruacij ravno telovadba tista, ki lahko bolečine med menstruacijo znatno oblaži. Ne bo ti kaj dosti pomagalo, če se boš v gibanje pognala na dan, ko se bodo grozoviti menstrualni krči in bolečine med menstruacijo že pričeli. Pametno je pričeti vsaj en teden pred pričakovano menstruacijo. Če se boš gibala redno, skozi vso leto ti lahko zagotovim občutno manj boleče menstruacije.
Priporočam jutranji tek, ki požene celo telo. Kolesarjenje in vaje za trebuh. Vzemi si vsaj pol ure na dan in rezultati bodo kmalu opazni. Ne samo kot boljše prenašanje menstrualnih krčev, temveč kot balzam za celotno dušo in telo.

ZDRAVA PREHRANA

Ste opazile, da so boleče menstruacije v predelu trebuha veliko intenzivnejše, če ste v tednu pred mesečnim perilom uživale alkohol? Še en razlog več, da se te nezdrave nadloge za vedno znebite. Ne govorim o kozarčku vina, pač pa o čezmernem zaužitju, ki oslabi tvoje telo in ti iz telesa odvzame popolnoma vse vitamine.
Poleg izogibanju alkohola se poskušaj držati načela manj je več. Torej več obrokov na dan, ki naj bodo sestavljeni iz velike količine zelenjave, oreščkov, sadja in ne pozabi dodati kakšen kos belega mesa ali tune.
Ne smeš pozabiti na pozitivne učinke ananasa. Njegov sok vsebuje bromelain, encim, ki sprošča mišice in tako zavira oziroma lajša bolečine med menstruacijo, ki so posledica menstrualnih krčev.
Vsi zeliščni čaji so dobrodošli, še posebno kamilica, ki pomirja predel, kjer so menstrualne bolečine najhujše.

SPROSTITEV

Dan prični s telovadbo, prijetnim zdravim zajtrkom, na to pa si privošči vročo kopel. Toplota namreč blagodejno vpliva na tvoje telo in na ta način omili bolečine med menstruacijo.
Uporabite brisačo, ki jo namočite v toplo vodo in si z njo masirajte boleči del trebuha.
Ob prijetni sprostitvi si pripravi vroč čaj iz listov malinovcev in lubja brogovite. Ta zavira menstrualne krče, a večji odmerki brogovite so lahko strupeni, za to si to zadevo privošči le s pomočjo izkušenega zeliščarja. V nasprotnem primeru priporočam topel zeliščni čaj. Za masažo bolečega predela uporabi kvalitetna terapevtska eterična olja.
Če te čaka pomemben dogodek si privošči še pol ure spanca.
Ob vseh naravnih metodah, ki smo ti jih priporočili pa je na trgu tudi inovativna rešitev za premagovanje in lajšanje boleče menstruacije. To je OVA+ – diskreten mini TENS za lajšanje bolečin med menstruacijo.
OVA+ proizvaja električne signale, ki preprečijo prenos signalov bolečine do možganov in povzroči sproščanje endorfinov, telesu lastnih zaviralcev bolečine. Z uporabo posebej izbranih frekvenc in širine pulza OVA+ učinkovito lajša bolečine med menstruacijo. Je enostavna za uporabo in zelo diskretna. Zaradi majhne velikosti je priročna za uporabo ves dan, kar ti omogoča čisto normalno življenje med menstruacijo, brez uporabe zdravil proti bolečini. OVA+ ima 4 pred nastavljene programe, med katerimi izbereš tistega, ki ti najbolj učinkovito lajša boleče menstruacije.

OVA_Period_Pain_Relief_3 ova_plus_hand_with_clip%20small

P.s. za nakup klikni na OVA+!

 

 

Maja