Naroči svojo skodelico
NOVA embalaža A in B

MOONCUP originalna menstrualna skodelica (ustrezno mehka in anatomsko dovršena)

 

Mooncup je menstrualna skodelica, izdelana iz čistega medicinskega silikona, z votlim a zato mehkim pecljem ter posebno in dovršeno oblikovana. Skodelica za menstruacijo z ustrezno mehkostjo, zagotavlja dobro naleganje na steno nožnice in tesnenje. Skodelica za menstruacijo ne prepušča je udobna, varna in okolju prijazna alternativa higienskim vložkom in tamponom, ki so prepojeni s kemičnim belilom. Mooncup skodelica za menstruacijo je higienična, torej zdravstveno neoporečna, učinkovitejša ter cenejša.

 

 

PRODAJNA MESTA

prenosMegamarketi Interspar in Spletna trgovina SPAR Online

Poslovalnice dm drogerie markt in DM spletna trgovina

Poslovalnica Leposana

Poslovalnica Lekarna Žužemberk in Spletna lekarna

 

BREZPLAČNO 

priložimo 1x MILTON dezinfekcijsko tableto (1/4 tablete je za 1 dezinfekcijo menstrualne skodelice v hladni vodi).

Izdelek je na zalogi.

29,99€ Brezplačna poštnina
Velikost:
100% Varen nakup! 100% Varen nakup!

Oglejte si tudi:

12,19€
MILTON TABLETE 28 za dezinfekcijo (mens. skodelice, Milton Solo in LadyP) Podrobnosti
Dodaj v košarico

Menstrualna skodelica Mooncup je zasnovana in izdelana v Angliji. Skodelica za menstruacijo je priljubljena med ženskami širom sveta, katerim omogoča, da prenehajo uporabljati drage in neudobne higienske proizvode za enkratno uporabo, kateri doprinesejo ogromne količine odpadkov. Menstrualna skodelica se preprosto in hitro namesti v nožnico in za tem izprazni, skodelica za menstruacijo se očisti in ponovno vstavi v nožnico.

 

KDAJ IN KJE VSE SE LAHKO UPORABLJA SKODELICO ZA MENSTRUACIJO
1. Med plavanjem v bazenu ali morju.
2. Med tekom, kolesarjenjem in jahanjem.
3. Med odbojko in tenisom.
4. Med aerobiko, gimnastiko in plesom.
5. Med kampiranjem in izletom v naravi.
6. Med smučanjem in obiskom v savni.

 

Mooncup menstrualna skodelica torej poskrbi za tvoje dobro počutje v času tvojega menstrualnega cikla kot tudi med kopanjem v bazenu ali morju. Skodelica za menstruacijo reši težave s tamponi ter vrvico, ki te je lahko spravila v zadrego, ter pogostejšim kontroliranjem in menjavo le-teh in strahom pred vpijajočimi tamponi, ki lahko puščajo med kopanjem nerodno sled za teboj.

 

VELIKOST MENSTRUALNE SKODELICE

Velikost menstrualne skodelice ni odvisna od jakosti menstruacije. Velikost menstrualne skodelice A, katero uporablja večina žensk, izbereš, če imaš 30 let ali več, oziroma si že rodila (t.i. vaginalni porod). Velikost menstrualne skodelice B, ki je manjša, izbereš, če imaš maj kot 30 let, oziroma še nisi rodila ali pa si rodila s carskim rezom.

Dimenzije menstrualne skodelice velikosti A so: premer 46mm in dolžina 50mm in menstrualne skodelice velikosti B so: premer 43mm in dolžina 50mm. Obe velikosti menstrualne skodelice imata enako dolg pecelj 21mm, ki pa ga lahko poljubno skrajšaš na želeno dolžino. Pecelj je namenjen lažjemu izvleku menstrualne skodelice Mooncup iz nožnice.

Higienski vložki Tamponi Mooncup menstrualna skodelica
Med vadbo se lahko premikam svobodno.
Med nošenjem nič ne čutim.
Je neopazna (ne pušča sledi krvi ali mokre vrvice).
Ne iritira in ne izsušuje sluznice.
Je brez kemikalij in neprijetnega vonja.
Uporabljam lahko do 8 ur.
Brez skrbi lahko uporabljam med spanjem.
Uporaba med belim tokom.
Ni pogojev za ustvarjanje razvoja bakterij.
Je hipoalergična in ne vsebuje lateksa.
 

Si v dilemi katero velikost skodelice izbrati?

Ali si že rodila? Imaš manj kot 30 let? Imaš 30 let in več?
Ne B A
Da, imela sem vaginalni porod A A
Da, imela sem carski rez B A
Možna so odstopanja.

*Če si stara nad 30 let, je velikost A. Če si rodila, je ne glede na starost velikost A. Če pa si stara pod 30 let (in nisi rodila), je velikost B.
*Menstrualna skodelica je primerna tudi za močne menstruacije - le da je v takem primeru praznjenje pogostejše.

Kako namestiš menstrualno skodelico?

MOONCUP JE ORIGINALNA IN VODILNA MENSTRUALNA SKODELICA V SVETU.
JE ANATOMSKO DOVRŠENA, IZDELANA IZ ORIGINALNEGA, BREZBARVNEGA TER MEHKEGA MEDICINSKEGA SILIKONA.

Video details – YouTube Studio

 

 

Mnenja uporabnic

 • To je do zdaj najbolj porabljenih 34 eur, res obužujem mojo mooncup, ker ne pušča in je enostavna za uporabo, pa še bolj čista je od tamponov in vložkov. Res jo priporočam vsem puncam.

 • Neverjetna pogrutavščina! Prvič se počutim popolnoma čisto in zdravo med menstruacijo, pa še nobenga vonja po menstruaciji 🙂

 • Stara sem 32 let in imam kar kratke, a močne menstruacije. Vedno precej stresno zame, ko sem uporabljala tampone, ko mi jih je zmanjkalo ali pa niso zdržali niti tri ure… od uporabe mooncup skodelice naprej pa so moje menstruacije brez stresa, ker jo imam vedno pri sebi in ker je enostavna za uporabo.

 • Zdej normalno prenašam menstruacijo, v prvih dneh menstruacije imam manj krčev in nimam nobene brige več, zato ker ne rabim nositi s seboj goro tamponov in vložkov. Hvala ti MOONCUP!

 • (preverjen kupec)

  Menstrualna posodica je zakon. Vse lahko delas z njo. Imam jo ze sest let in ni slabe besede. Pa se najbolj higienska in prakticna je.

 • (preverjen kupec)

  Imam jo ze 5 let in je zako !!!!! Nepogresljiva za na dopust, sport, prosti cas, vsak dan. Vsaki jo priporocam.

 • (preverjen kupec)

  Jaz sicer uporabljam drugo skodelico in sem zelo zadovoljna 🙂 treba je malo vstrajat. če prvič ali drugič ne uspe,poizkusite še tretjič. vaja dela mojstra in ne bo vam žal.

 • (preverjen kupec)

  Zelo super!!! Najboljše do zdej.

 • (preverjen kupec)

  Z uporabo skodelice se med menstruacijo počutim dosti bolj čisto in sveže.

 • (preverjen kupec)

  Super je jaz jo imam in sem bila skeptična ampak je super. Nobenih skrbi več

 • (preverjen kupec)

  Cez mooncup ga ni! 🙂

 • (preverjen kupec)

  Zakon 3lete jo mam pa nebi jo menjala;)

 • (preverjen kupec)

  Jaz jo imam zdaj 3 mesece in sem zeeeelo zadovoljna z njo, ne menjam več za nič na svetu. Spraznim jo zjutraj,popoldan in zvečer,pa še nikoli ni bila niti približno polna, tako da sploh ni potrebe da se jo prazni v javnih vcjih. Največji plus pa je,da ne izsuši nožnice tako kot tampon in da nič ne ostaja noter. Pa če smo že pri nagravžnem, so meni veliko bolj nagravžni vložki ki se lepijo povsod in zasmrdijo po pol ure uporabe..tisto je fuuj!

 • (preverjen kupec)

  Tudi sama jo uporabljam ze dobra 4 leta in lahko recem, da je to moj najboljsi nakup! Skodelica pusca, ce ni pravilno vstavljena in ce je izliv res mocan. Takrat jo je potrebno pac veckrat izpraznizi. PRIPOROCAM

 • (preverjen kupec)

  Uporabljam že 5 let, pred in sedaj po 2 porodih, izredno močne menstruacije, enkrat se ni prepustila, zelo zadovoljna, je ne zamenjam za nič 🙂 in ja v času čisče po porodu pa je priporočljivo uporabljat samo naravne vložke.

 • (preverjen kupec)

  Jaz imam lunetko. Vceraj sla na wc in nisem mogla lulat. Ko sem jo dala ven pa je slo. Pritisnila mi je na secnico. Moram kupiti mooncup.pravite,da je mehkejsa

 • (preverjen kupec)

  To je nekaj najboljsega kar so lahko naredili za nas zenske. Od kdaj imam posodico zame je menstuacija kot da je ni.

 • (preverjen kupec)

  Tudi jaz je ne zamenjam nikoli vec!!! Javni wc-ji noben problem. V zenski torbici se najde marsikaj…pri meni je ze tako skos plastenka z vodo, alkoholni robcki in mini dnevni vlozki za vsak slucaj. Odkar imam skodelico res ne vem da imam menstro pa se bolj poznam svoj cikel. Meni je zakon.

 • (preverjen kupec)

  Menstrualno posodico uporabljam zadnjih 5 let. ZELO sem zadovoljna! Pusca samo takrat, ko si jo neporavilno ustavim. PRIPOROCAM!

 • (preverjen kupec)

  Imam jo že 7 let in sem zelo zadovoljna in negrem več nazaj na strar način,pohvala izumiteljem!!!!

 • (preverjen kupec)

  super zadeva

 • Skodelica je najboljša stvar do zdaj kaj sem jo uporabljala v času menstruacije. Prvič da sem bila popolnoma brez skrbi na morju, čeprav menstruacijo dobila prvi dan morja in imam kar močno in delj časa. Obožujem to skodelico in samo priporočam.

 • Super zadeva. Pred nakupom sem bila skeptična, ker imam zelo močno menstruacijo in sem tampone morala menjati vsaki dve uri. Najbolj pa me je bilo strah, da bi mi skodelica zlezla preveč noter in je ne bi mogla dobiti ven. Vseeno sem se odločila za nakup menstrualne skodelice in sem po nekaj neuspelih poskusih zdaj zelo zadovoljna. Na začetku je mogoče malo nerodno, a ko se navadiš, zelo olajša menstruacijo. Priporočam.

 • (preverjen kupec)

  top, top, top…nebi mogla biti bolj zadovoljna…ni boljšega od mooncup

 • (preverjen kupec)

  Priporočam, 100% deluje! Končno mi ni treba prestavljati menstruacije za na morje 🙂

 • (preverjen kupec)

  Navdušena! Priporočam vsem! Všeč sem si tudi med menstruacijo! Počutim se čisto! Končno ni nobene packarije, nobenih odpadkov, noroooooo!

 • Mene pa zanima če si moraš skodelico ko greš na vc odstraniti ali jo imaš lahko not me zanima ker me mika da bi si jo kupila. Hvala za odgovor

  • (preverjen kupec)

   Pozdravljena, menstrualne skodelice se med malo in veliko potrebo ne odstrani, samo ko se jo izprazni in očisti.

 • Sem jo kupila,vendar sem zelo razocarana,pa tako sem se veselila. Skoz mi je puscala,vseh 5 dni menstruacije,tako da sem bila se pogosteje na wc-eju,kot obicajno. Kljub temu,da se je tekocina nabirala v skodelico,je bklo,kot da je nebi imela vstavljene. Poskusila sem vse zivo pri vsravljanju in ko sem ze mislila,da je prav namescena,sem bila bzopet razocarana..Ne vem,kaj delam narobe.

  • (preverjen kupec)

   Predvsem je najbolj pomembno, da si sproščena zaradi napetosti mišic, ker napete mišice otežujejo vstavitev menstrualne skodelice. Za lažjo vstavitev menstrualne skodelice, si lahko pomagaš z vlažilno kremo ali pa jo le zmočiš z vodo. Ker lahko menstrualno skodelico vstaviš kadarkoli v mesecu, lahko vadiš z vstavljanjem tudi pred začetkom menstruacije. Z vajo ti bo vedno lažje. S pravilno namestitvijo menstrualne skodelice, jo med samim nošenjem ne boš več čutila in zagotovo boš navdušena nad njeno enostavno uporabo.
   Pogost razlog za puščanje je neustrezna namestitev menstrualne skodelice Mooncup in to je previsoko v nožnici. Menstrualno skodelico je potrebno namestiti nižje od tamponov, to je na začetku nožnice, vendar pecelj ne sme gledati iz nje. Po potrebi pecelj skrajšaš na želeno dolžino. Pravo pozicijo namestitve menstrualne skodelice lahko osvojiš že pri prvi uporabi, lahko pa traja tudi do tri menstrualne cikluse, v pomoč lahko za začetek uporabiš tudi tanek bombažni vložek. Čim več strpnosti in menstrualna skodelica bo zagotovo služila svojemu namenu. Drug vzrok puščanja je lahko slab vakum med steno nožnice in menstrualne skodelice. Če menstrualno skodelico zavrtiš, s tem izboljšaš namestitev ter vakum. Menstrualno skodelico lahko nežno povlečeš navzdol in navzgor, da se menstrualna skodelica v celoti razpre in dobro namesti. S časoma se lahko puščanje pojavi tudi zato, ker se drobne luknjice pod robom menstrualne skodelice zamašijo. Očistiš jih lahko s sterilizacijo. Možnost puščanja pa je lahko tudi napačna izbira velikosti menstrualne skodelice.

 • Pozdravljeni, mene pa zanima, če lahko uporabljajo skodelico tudi mlajše deklice(13,14).
  Hvala za odgovor

  • (preverjen kupec)

   Pozdravljena, ker se z uporabo menstrualne skodelice lahko pretrga tudi deviška kožica, se je za odločitev uporabe menstrualne skodelice, potrebno posvetovati s starši in ginekologom. V primeru športne aktivnosti, kar lahko strokovno ugotovi ginekolog, si morda deviško kožico že nevede dodobra raztegnila oziroma pretrgala. Torej z uporabo menstrualne skodelice Mooncup lahko pričneš takoj, ko je deviška kožica pretrgana.

 • Tudi jaz jo uporabljam že pol leta in mi vsakič po malček pušta. Sem probala vse mogoče do zdaj, ne vem kaj delam narobe, ma nič ne pomaga. Če ne je odlična zadeva

  • (preverjen kupec)

   Pozdravljena Jasmina,
   pogost razlog za puščanje je neustrezna namestitev menstrualne skodelice Mooncup in to je previsoko v nožnici. Menstrualno skodelico je potrebno namestiti nižje od tamponov, to je na začetku nožnice, vendar pecelj ne sme gledati iz nje. Po potrebi pecelj skrajšamo na želeno dolžino. Pravo pozicijo namestitve menstrualne skodelice lahko osvojimo že pri prvi uporabi, lahko pa traja tudi do tri menstrualne cikluse, v pomoč lahko za začetek uporabimo tudi tanek bombažni vložek. Čim več strpnosti in menstrualna skodelica bo zagotovo služila svojemu namenu. Drug vzrok puščanja je lahko slab vakum med steno nožnice in menstrualne skodelice. Če menstrualno skodelico zavrtimo, s tem izboljšamo namestitev ter vakum. Menstrualno skodelico lahko nežno povlečemo navzdol in navzgor, da se menstrualna skodelica v celoti razpre in dobro namesti. S časoma se lahko puščanje pojavi tudi zato, ker se drobne luknjice pod robom menstrualne skodelice zamašijo.

   Možnost puščanja pa je lahko tudi napačna izbira velikosti menstrualne skodelice. Katero velikost izbrati najdeš na tej povezavi https://www.brezskrbna.si/izdelek/mooncup-menstrualna-skodelica/?velikost=true#velikost-skodelice

   Maja

DODAJ SVOJ KOMENTAR

Vsakega tvojega komentarja bom zelo vesela! :)