Naroči svojo skodelico

5 NAČINOV KAKO ZMANJŠATI ODPADKE, PRI VAŠI OSEBNI HIGIENI

 

Od običajnih plastičnih embalaž do bolj okolju prijaznim embalažam za večkratno uporabo. Mnogo načinov je, da varujemo oboje, vaše telo in okolje v katerem živimo. Mnogo podjetij posveča vedno več pozornosti bolj obstojnim produktom, produktom za večkratno uporabo izdelanih in pakiranih v materiale, ki omogočajo ponovno uporabo, oziroma tudi predelavo (t.i.reciklažo). S tem spreminjajo tudi pristop in način porabe s strani potrošnika, kar nam na dolgi rok posledično prinaša bolj zdravo in kvalitetnejše življenje. Večina produktov za osebno higieno ženske, vsebuje nepotrebne plastične elemente in škodljive kemične substance, kateri škodujejo našemu telesu in okolju. Stvari kot so s klorom beljeni tamponi in izdelki proti potenju, lahko slabo vplivajo na naše telo.

Od nas ne zahteva veliko napora, da bi bili bolj ozaveščeni in skrbnejši pri ravnanju z odpadki, ki nastanejo z uporabo raznovrstnih izdelkov za osebno higieno. Zares le male spremembe našega življenjskega sloga, lahko bistveno vplivajo na boljše okolje.

Kot prvo, ne potrebujete veliko denarja, da bi vaša osebna higiena, torej izdelki njej namenjeni bili trajnejši. V bistvu dolgoročno gledano, prestop k uporabi trajnejših produktov, vam lahko privarčuje kar nekaj denarja. Začnimo pri osnovah, zbrali smo enostavne načine, s katerimi lahko zmanjšate odpadke, brez večjih stroškov.

 

  1. ZOBNE ŠČETKE:

Izključite plastiko. Ne uporabljajte plastičnih zobnih ščetk, nadomestite jih z biorazgradljivimi ščetkami iz bambusa. Cena le-teh ni visoka, dostopna vsakomur, lahko se jih uporablja tudi v različne druge kreativne namene. Npr. , če odstranimo ščetine lahko z njimi v vrtu naredimo markerje v zemlji, kamor kasneje namestimo sadike…

 

  1. EMBALAŽA, KI NI PLASTIČNA:

Kupujte šampone, naprave in mila brez plastične embalaže. Na primer pri Lush-u so odlični, ker prodajajo gole izdelke, v primeru embalaže pa je vedno izdelana iz reciklažnega materiala. Za hranjenje mila ali deodorant, palčke,… lahko kupite pločevinasto škatlico za večkratno uporabo. Vedno je na voljo tudi pasta za zobe v obliki tablet, na primer nepakirane morske alge ali ne zapakiran tofu.

 

  1. BRITVICE:

Ne plastične varne britvice vam lahko koristijo dolgo časa in so bistveno bolj prijazne za okolje. So nekoliko dražje, vendar na dolgi rok varčnejše. Če britev po uporabi vedno popolnoma posušite, vam bodo zdržale še dlje. Brivni aparati pa so druga alternativa! 😉

 

  1. NAREDI SI SVOJEGA:

Balzami, losjoni in deodoranti so odlični, saj je embalaža le-teh za večkratno uporabo. Aluminij, ki je pri večini deodorantov proti potenju sestavni del, škoduje našemu telesu. Z enostavnim receptom iz naravnih snovi, ki ne vsebujejo kemikalij, lahko poizkusite izdelati svoj deodorant, kateri vas bo ščitil pred neprijetnim telesnim vonjavam in seveda  brez  aluminija.

 

  1. MENSTRUALNA SKODELICA:

Mooncup skodelica in naravo okolje sta dobra prijatelja. Menstrualne skodelice Mooncup so najbolj trajna in preprosto neverjetna rešitev za menstruacije vseh žensk. Zaščitite vaše telo, vendar pazite še posebno kaj vstavite vanj…

Mooncup menstrualna skodelica, zelena alternativa, kupi še danes!