Naroči svojo skodelico

ALI SE MENSTRUALNA SKODELICA LAHKO IZGUBI V VAŠI NOŽNICI?

Sliši se precej grozno a bodimo resni, mnogim puncam ta strah povzroča precejšnje preglavice. Polno je skrbi in vprašanj ali se lahko tampon ali menstrualna skodelica nekako izgubita v nožnici… Precej odvraten strah, ki ga lahko imaš kajne… Zamislite si, da vam nekega jutra, ko ste ravno želele zamenjati tampon ali izprazniti skodelico, le ta izgine… Ni je! Kaj zdaj…?! Lahko vam izgine denar, avto… ampak menstrualna skodelica!?

JE TO LE MIT ALI REALNOST?

Obstaja mit, da se menstrualna skodelica lahko nekako izgubi v nožnici in je potrebno poiskati zdravniško pomoč…, da skodelico poišče in izvleče zdravnik. Ravno zaradi takšne nočne more, si marsikatera ženska ne upa preizkusiti menstrualne skodelice. Res je čas, da se ponovno malo podučimo o biologiji in da zrušimo ta strašljiv mit!

Poslušajte  pazljivo: MOONCUP MENSTRUALNE SKODELICE SE NE MOREJO KAR IZGUBITI V NOŽNICI, SAJ JE ANATOMSKO NEMOGOČE! 🙂

Razlog za to je zelo preprost. Razen v primeru, če rojevate, je  maternični vrat kot pregrada med nožnico in maternico, zato ni nobene možnosti, da bi se menstrualna skodelica Mooncup lahko izgubila nekje v vaši notranjosti. Vaginalni kanal ali vrat je kot elastična mišičasta cev. Vaša nožnica ni črna luknja…! 😉 Ali bolj adekvatno, to pomeni, da vaša nožnica ni povezana z drugimi deli telesa v vaši notranjosti, torej strah ” Ali se lahko menstrualna skodelica izgubi v vaši notranjosti telesa” se mora izbrisati iz vašega lista skrbi! Vaša menstrualna skodelica MOONCUP se ne more izgubiti! 🙂