Naroči svojo skodelico

ALI VEŠ ZA POMEMBNA DEJSTVA našega mesečnega perila?

 

 

 

 

 

 

strošek tamponov in vložkov

 

 

 

– Da v povprečju vsaka ženska v svojem življenju porabi več kot 11.000 vložkov ali tamponov, kar pomeni cca 3.000,00 EUR.

 

– Da se nakup Mooncup menstrualne skodelice povrne že v 6 mesecih.

 

– Da zavrženi higienski proizvodi predstavljajo 68 % zamašenih odtokov.

 

– Da se dnevno v Veliko Britaniji v strnišča zavrže 700.000 tanjših vložkov in 1,4 milijona debelejših vložkov ter 2,5 milijona tamponov.

 

– Da tamponi absorbirajo 65% menstrualne tekočine in 35% naravnih sokov, ki uravnavajo PH v nožnici.

 

– Da je dioksin, ki se proizvede med proizvodnjo tamponov najbolj strupena substanca kar jih je človek ustvaril. Od leta 1918 je dokazano, da se strupi lahko absorbirajo v telo preko nožnice.

 

– Da je čez 12 milijard vložkov in tamponov enkratno uporabljeno in zavrženo.

 

– Da tamponi povzročajo menstrualne krče znanstvenih dokazov še ni , vendar večina ginekologov sumi, da tamponi zaradi zadrževanja izločkov maternice povzročajo bolj boleče krče med menstruacijo.

 

– Da so bile prve menstrualne skodelice izdelane že leta 1930. Ker takrat ni bilo spodobno, da se ženske dotikajo intimnih predelov, so tamponi marketinško uspeli.

 

– Da menstrualna skodelica Mooncup zbira in zadržuje menstrualno tekočino, tamponi in vložki pa vpijajo menstrualno tekočino.

 

– Da je efektivnost menstrualne skodelice Mooncup 3 krat večja od vpijajočih tamponov. Menstrualna skodelica zbira in drži menstrualno tekočino tudi do 8 ur.

 

– Da je menstrualna skodelica Mooncup nagrajena za najboljši eco produkt v letu 2011, po izboru bralcev revije Your Healthy Leaving Magazine, katera je najbolj brana revija v Veliki Britaniji.