Naroči svojo skodelico

MENSTRUALNA SKODELICA MOONCUP – UDOBNOST IN HIGIENA ZA VAŠO NOŽNICO

 

 

Menstrualna skodelica se vedno bolj postavlja v ospredje kot boljša in bolj zdrava alternativa tamponom in higienskim vložkom. Kljub vsem prednostim, nekatere ženske menstrualno skodelico jemljejo kot “nekaj čudnega oziroma nagnusnega”.

 

Za tiste ženske, ki želite poizkusiti nov način zaščite menstruacije, obstaja nekaj napotkov, predno se spustite v novo pustolovščino 🙂

 

Najpomembneje pri MOONCUP menstrualni skodelici  je, da je ekološka in zato je njena večkratna uporaba naklonjena okolju.

mooncup

 

Po raziskavah, naj bi povprečna ženska v svojem menstrualnem obdobju uporabila približno 12.000 tamponov ali vložkov. Tako vsaka ženska na smetiščih prispeva ogromno število izdelkov za osebno higienoki pa potrebujejo leta in leta, da se razgradijo. 

 

waste-bin-with-tampons-and-pads3

 

Z uporabo silikonske menstrualne skodelice se znatno zmanjša količina odpadkov, saj se dnevno ne zavrže tampone ali vložke, ampak se po vsaki uporabi menstrualno skodelico le opere. Dejstvo, da se MOONCUP menstrualna skodelica ponovno uporabi, boste opazile tudi v vaši denarnici, saj je potreben samo enkraten nakup menstrualne skodelice. Z ustreznim čiščenjem njena uporaba traja tudi do 10 let.

 

tampon-or-pad

 

Obstajata dva načina vstavljanja menstrualne skodelice. Izberi tistega, ki ti je udobnejši in ki ti daje občutek sigurnosti. Na spletni strani www.brezskrbna.si  so v pomoč prikazani koraki vstavljanja menstrualne skodelice MOONCUP. Najpomembneje je, da poizkusiš različne poze in kote v nožnici in najdeš sebi primerno lego menstrualne skodelice. Priporočamo, da z samo vajo pričneš, ko še nimaš menstruacije.