Naroči svojo skodelico

MOČNE MENSTRUACIJE

 

Močne menstruacije so kar pogoste in ni nujno, da kažejo slabo zdravstveno stanje mesečnega perila. Vaše perilo se lahko iz meseca v mesec spreminja, na katerega lahko vpliva vaš stil življenja, dieta ter hormonske spremembe v vašem telesu.

 

Kaj povzroča močne menstruacije?

Močne menstruacije poznane tudi pod imenom menoragija, so zelo velika izguba krvi med menstruacijo. V večini primerov nekega konkretnega razloga ni, so lahko le naravno nihanje, ki lahko traja le nekaj menstrualnih ciklusov… Močne menstruacije nekaterim ženskam povzročajo motnje hormonov ali endometrioza in fibroida, benigen tumor, ki se tvori na steni maternice. Če ste v skrbeh zaradi zelo močnih menstruacij, ki vam povzročajo težave, svetujemo, da obiščete zdravnika.

 

images91R62OVB

 

 

Menoragija: Koliko je preveč?

Vaša menstruacija je zelo močna če:

– menjate tampone in vložke zelo pogosto in porabite veliko produktov za higieno…

– pušča in se vam razliva po oblačilih

– hkrati uporabljate tampone in vložke, da zaustavljate krvavenje…

Izgubo krvi je težko meriti, vendar menstrualna skodelica vam pomaga meriti jakost krvavenja. Menstrualne skodelice zbirajo kri, na začrtanih točkah pa lahko izmerite, koliko menstrualne tekočine se je v določenem času zbralo…

Močnejše krvavenje je v prvih 2 dneh menstruacije normalno. Če se močnejše krvavenje nadaljuje, je to znak močnega menstrualnega ciklusa.

 

 

Kako se lahko zavarujemo pred močnimi menstruacijami?

Mnoge ženske ugotovijo, da za močne menstruacije ne potrebujejo zdravstvene pomoči, vendar le dober menstrualni higienski izdelek, ki nudi dobro zaščito in udobje. Menstrualne skodelice MOONCUP so zdrava alternativa za zaščito pred močnimi menstruacijami. Skodelice več zadržijo in ostanete varne… Manj obiskov kopalnice! Tudi krvni strdki se brez težav zbirajo v menstrualni skodelici MOONCUP. Skodelice ne puščajo, ste brez skrbi! 🙂

isY0VF4VFQ

MOONCUP skodelice so izdelane za večkratno uporabo, tako da ste brez skrbi, da bi vam zmanjkalo zaščite v času močne menstruacije. Pomembno je, da spremljate jakosti vaših menstrualnih ciklusov, saj v primeru ekstremno močnih menstruacij, ki so predolgo prisotne, je potrebna oralna kontracepcija ali hormonski dodatki, v nekaterih primerih celo operacija.