Naroči svojo skodelico

Mooncup Menstrualna Skodelica

http://www.aleksandrarose.net/sl/?s=mooncup

Danes sem se odločila spregovoriti o temi, ki je v današnji družbi (žal) še vedno kar velik tabu. Ob ponudbi, da o tej temi spregovorim, sem bila nad negativnim odzivom okolice presenečena, milo rečeno. Z vsakim letom se na trgu pojavlja več izdelkov za nego intimnih predelov, govora o tem pa je z vsakim letom manj. Sama pri tej temi ne vidim zadržkov, temo sprejemam kot nekaj popolnoma naravnega in mislim, da bi (glede na občutljivost tega predela) ji morale prav me, bloggerke (kot nek ˝izpostavljen glas˝ ) podati tudi nekaj več pozornosti. Ker sem mnenja, da je na slovenskih blogih žal še vedno preveč ˝polepšanih˝ tem, in da se večina mojih kolegic nekoliko ˝neprijetnejših˝ debat še vedno izogiba v velikem loku, sem se odločila, da bom prav jaz tista, ki bo svoje prste pomočila tudi v to vodo. Za začetek vam želim predstaviti izdelek, ki je mene spodbudil k tem razmišljanju in zaradi katerega sem se odločila pripraviti kar nekaj objav na temo ˝tistega časa v mesecu˝. Zavedam se, da je objavica nekoliko drugačna od drugih, vendar sama prav v tem vidim čar. Naj pa omenim, da sem sama tudi pristašica intimnih mil (za katere vem, da povzročajo kar nekaj kontroverznih mnenj) ter intimnih robčkov, z veseljem raziskujem različne načine depilacije ter redne preglede jemljem prav tako resno, kot preglede pri zobarju – če ne še bolj.

Vsak mesec se ženske srečamo z mati naravo in ne malokrat se to zgodi ob najbolj neprimernem trenutku. Ker vem, da je neprestano razmišljanje o nakupu tamponov, dnevnih ter navadnih vložkov kar precej zamudno, obenem pa je v tistih dnevih to zadnja, nepotrebna skrb s katero se vsaka od nas želi ubadati, sem pred kratkim odkrila izdelek, ki ne povzroča vseh teh skrbi. Mooncup. Menstrualna skodelica, izdelana iz čistega medicinskega silikona, posebno oblikovana, da ne prepušča ter, najpomembnejše, primerna za večkratno uporabo.
Za razliko od tamponov, ki so vedno bolj popularna alternativa vložkom se menstrualna skodelica po uporabi zgolj izprazni, očisti in ponovno uporabi – brez nepotrebnih kemikalij/lateksa/belila/toksinov ali umetne barve, ki povzročajo vnetja, kot tudi izsušujejo najnežnejši in občutljivejši del ženskega telesa, ki je obenem tudi najbolj občutljiv del telesa na toksične substance in jih zato telo tudi absorbira hitreje kot katerikoli drug del telesa.
Kar je mene k izdelku še posebej pritegnilo je dejstvo, da menstrualne skodelice z leti ne pripomorejo goram nepotrebnih odpadkov in tako varujejo okolje. Sicer sem tudi sama zasledila že nekaj komentarjev, da je skodelica za uporabo nekoliko neprijetna, vendar pa sem po številnih prebranih kritikah spoznala, da se večino pritožb zgodi zaradi nepravilne uporabe ali neprimerne velikosti same skodelice. Kot pri tamponih, ki so v javnosti že kar precej razširjeni, si lahko tudi ob uporabi skodelice popolnoma brezskrbna, saj je primerna za uporabo med različnimi športnimi aktivnostimi, kot so tudi gimnastika, aerobika, plavanje v morju ali bazenu itd.
Če si tudi ti ena tistih, ki je v svojem vsakdanu konstantno v gibanju, se ti lahko ne malokrat zgodi, da ob tebi žal ni toalete, v kateri bi si lahko tampon ali vložek zamenjala in prav v tem trenutku se pokaže še ena prednost menstrualne skodelice, saj lahko v sebi zadrži in zbira menstrualno tekočino tudi do 8h, ne glede na to kako močen je tok. Osebno me je o belilu v standardnih tamponih posvarila že mama vendar sem, zaradi priročnosti le teh, že več let redno posegala prav po njih. Podatek, da se menstrualna skodelica prazni le na vsakih 4-8h pa me je popolnoma presentil, saj to pomeni, da ne bo več nadležnih obiskov stranišča med faksom/delom.
Vsa dejstva, ki sem vam jih tokrat nekoliko strnjeno predstavila so mene kar precej navdušila – pa naj priznam, da sem bila ena tistih se je prvotni omembi skodelice kar nekoliko skremžila in mislim, da se mi je tudi meni želodec kar nekoliko obrnil. Skodelico sem predstavila tudi mami, za katero vem, da ima nekoliko občutljivejšo kožo in je že celo življenje prisiljena v nakup naravnejših vložkov, ki pa so (kot morda veste) kar precej dražji kot običajni, drogerijski vložki – da o tamponih niti ne začenjam! Pred kratkim pa sem tudi s prijateljico govorila o skodelici, pa mi je pokazala video neke Youtuberke, ki si je pred kamero preizkusila vstaviti skodelico in naj povem, da ni izgledalo najbolj prijetno. Sicer sem se sama najprej čudila Youtuberki, ki očitno zares potrebuje oglede, saj je v kar precej opitem stanju pripravila zares boleč video, pozneje pa sem prijateljici razložila, da za uporabo ne priporočam snemanja, saj je to kar velik pritisk, še posebej če imaš tako veliko občinstvo, kot ga je imela omenjena Youtuberka – pri uporabi menstrualne skodelice pa je potrebno biti sproščen.Mooncup menstrualno skodelico lahko kupiš TUKAJ, ob nakupu pa je poštnina popolnoma brezplačna.

Ker pa vam, mojim bralkam, zaupam bolj kot kritikam na internetu me zanima tudi vaše mnenje. Ste same že preizkusile kakšno menstrualno skodelico? Kakšna so vaša mnenja? Kakšni so plusi in kakšni so minusi uporabe? Se tudi tebi zdi, da je intimna nega še vedno velik tabu v naši družbi? Misliš, da bodo moje objavice pripomogle, da bo temu drugače?

V prihodnosti lahko na mojem blogcu pričakujete tudi naslenje objave v povezavi s to temo:
Ocena Chilly intimnega mila
Ocena (novega) Afrodita intimnega mila
Nasveti za lajšanje bolečine v ˝tistih dneh˝
Nasveti za sprostitev ter pomiritev v tistih dneh

…in še veliko več…