Naroči svojo skodelico

PORABI MANJ, ŽIVI VEČ

Mnoge bolezni so posledica nezadostne oz. slabe osebne higiene in z vzdrževanjem le te na višji ravni, nam kot preventiva, lahko na dolgi rok izboljša življenje… Na žalost premalo posvečanja pozornosti čistejšim sanitarijam in posledično, kar najpomembneje, umivanje rok.

Trgovine so polne sladkarij,  zapakirane v božičkove embalaže in jih vidimo na policah že od Dneva mrtvih naprej…  Ko smo končno v mesecu decembru, res blizu božiča in praznikov, ni več razloga, ko so trgovine polne božičnih okraskov, da bi rekli temu ”PREKMALU”! Kmalu nas bo popolnoma prodajno naravnan čas pahnil v isti tok nakupovanja družini in prijateljem. Res prijeten občutek obdarovanja in prejemanja nam daje svojevrsten trenutek zadovoljstva in sreče, pa vendar ali ne bi bilo lepo, če bi kdaj uspeli narediti pavzo nenehnega zapravljanja in porabljanja, kar naprej in naprej in bi vsa ta sredstva, čas in energijo usmerili v našo osebno higieno in zdravje nasploh.  Se sploh zavedate kakšni ogromni pozitivni učinki, bi se posledično skozi čas začeli vrstiti…! 🙂

Dejstvo, da je globalna številka 1,75 miliona žensk na dan z menstruacijo zelo visoka, ter z njo ogromna številka odpadkov  in da vsaka izmed njih šteje, če je seveda njena ozaveščenost do varovanja okolja na višji ravni. Običajno teh malih ozaveščenih posameznic ne vidimo, vendar v seštevku nam kažejo ogromne rezultate v dobrobit planetu na katerem živimo.

Torej z Mooncup menstrualno skodelico porabi manj in živi več! 😉