Naroči svojo skodelico

PREPROSTA REŠITEV ZA VAŠE MESEČNO PERILO!

Vsaka stvar, vsak predmet, ki ga imaš s seboj na dolgi tekaški odpravi, v prikolici za kampiranje, mora igrati pomembno vlogo. Glede na dolgo pot preko 5000milj, skozi sneg, dež, blato in vključujoč tekaške podvige po Južni Ameriki, mora biti spisek stvari, ki jih neseš s seboj zelo omejen, torej prilagojen le nujnim potrebam, saj prostora v počitniški prikolici v veliki meri primanjkuje.

Pot nas je peljala preko slovitih Andov, preko malo obljudenih poti ob divji reki Amazonki v napornem a čudovitem teku po hribu navzgor pa spet navzdol… so velike obremenitve kolen, hrbta, trajale dan za dnem v vonju divjine in pragozda.

ŽENSKA KI TEČE

Vendar med vso izbrano opremo je izstopal le en hvale vreden pripomoček, moja menstrualna skodelica Mooncup. Briljantna silikonska skodelica je tako lahka, preprosta in nevsiljiva, katero potegneš iz torbe le enkrat mesečno, a takrat odlično odigra, nam ženskam, pomembno vlogo svojega namena. Predstavljajte si, brez nje bi s seboj rabila celo trgovino različnih produktov, za higieno med menstrualnim ciklom in imela bi velik problem, še posebno po poteh pragozdov, kam po uporabi s smrdečimi tamponi in vložki. Jasno noben popotnik ne želi onesnaževati še tisto malo, praktično neokrnjene narave, ki jo še imamo in skozi katero so tekle naše urne noge. Ne pozabimo, ta narava, te gozdovi nam narekujejo vreme, zagotavljajo čisto, svežo vodo, zdravila, naše opraševalce in kar je najpomembneje, ustvarjajo svet v katerem je vredno živeti.

Ne bi želela dolgoveziti o odloženih oz. odvrženih raznovrstnih menstrualnih produktih ob obrobju cest ali plavajočih po rečnem toku, katerih je bilo videti na pretek skozi vse prevožene in pretečene dni Južne Amerike. Z mojo Mooncup skodelico potrebujem le nekaj vode, da jo očistim in že sem nazaj v pogonu…

Potrebovala sem kar nekaj časa, da sem jo osvojila, pravilno namestila, a nič dlje kot prve boleče preizkušnje s tamponi… Zdaj, ko to že obvladam, je zelo hitro in preprosto… In še nekaj, zdaj veliko več vem o dogajanju v meni med ciklom in me zelo preseneča, da poleg skodelice, obstajajo sploh še drugi menstrualni produkti…?!

Torej Mooncup je bajna, posebna, preprosto pravljična za okolje, varnejša za tvoje telo in veliko cenejša od ostalih produktov te vrste.

Zato res ne razumem, zakaj dandanes, že sleherna ženska ne uporablja menstrualne skodelice Mooncup!