Naroči svojo skodelico

ZAKAJ OBOŽUJEM SVOJO MOONCUP-1. del

 

Kaj je MOONCUP?

 

Za vse tiste, ki še ne veste, Mooncup je znamka menstrualne skodelice, izdelane iz čistega medicinskega silikona, katero se uporablja oziroma natančneje nosi med vašim mesečnim perilom. Izdelana je za večkratno uporabo in je neverjetna zaradi mnogih prednosti. Pred koncem tega članka, si boste le rekle, zakaj jo nisem spoznala že preje…!

Prvič sem slišala za menstrualno skodelico od moje zelo dobre prijateljice, ki je bila dovolj pogumna in prijazna, da mi jo je predstavila. 🙂 V tistem trenutku, mi je spremenila življenje. Zgodilo se je v letu 2014 in ta pomemben trenutek si štejem kot velik faktor pri odkrivanju same sebe, mojega telesa torej bolj zdravju naklonjenega in kvalitetnejšega življenja.

V tistem času so me že več kot leto, mučile ponavljajoče se glivične okužbe. Vsak menstrualni cikel, ki se je bližal sem se ga že v naprej bala. Ob koncu menstruacije se mi je zopet razvila glivična okužba, katero sem s pomočjo svečk, katere niso poceni, počasi pozdravila do naslednjega mesečnega perila, ko se je vse zopet ponovilo. Če ste kadarkoli imele glivično okužbo, potem dobro veste kako boleče lahko so. 🙁

Hkrati sem se spopadala tudi s hudim ekcemom, da bi si pomagala, sem preizkušala različne diete,  brez sladkorja in mlečnih izdelkov, žitaric,… Kljub različnim dietam v prehrani, mi ni odpravilo ponavljajočih se glivičnih okužb.

Prijateljica mi je predlagala menstrualno skodelico Mooncup kot alternativo tamponom, ker je bila prepričana, da so moje nadležne okužbe posledica uporabe tamponov.

Ali ste vedele, da tamponi in vložki za enkratno uporabo , kot tudi plenice seveda, vsebujejo preko 23 različnih strupenih kemikalij? Ena izmed njih je belilo! BELILO si dajemo tja, punce…!! 🙁 To ni dobro!! Bombaž kot tak je intenziven pesticidni pridelek in verjemite, da je še veliko pesticidov na tamponu ali vložku, ko ga uporabite za zaščito pred menstruacijo.

Torej kaj storiti? Obstajajo organski tamponi, vendar je prisoten še vedno tudi suh bombaž… Če lahko dodam, tamponi so moški produkt, vendar jih nikoli niso uporabljali! Tamponi so v osnovi bili razviti za ustavljanje krvi strelnih ran in so res najbolj primerni za kakšna junaška dejanja kot kaj drugega…, morda še za krvavenje iz nosu… 😉

Oh, toliko je dobrih razlogov zakaj obožujem mojo menstrualno skodelico Mooncup! Govorim o njej s skoraj vsako punco, ki jo srečam. Počutila bi se tudi zelo sebično in krivo, če ne bi delila z vami izkušnje oziroma spremembe v mojem življenju, odkar sem se prvič srečala z Mooncup.

Se nadaljuje…