Naroči svojo skodelico

Navodila za uporabo

 

Tehnika prepogiba 1

Menstrualno skodelico prepogni pri robu ob odprtini po celi dolžini tako, da ima prepogib obliko črke U ali C.

use-1

 

 

 

 

 

 

Tehnika prepogiba 2

Menstrualno skodelico prepogneš samo do polovice tako, da ima prepogib obliko črke U ali C.

use-2

 

 

 

 

 

 

Ko s palcem in kazalcem v eni roki držiš prepognjeno menstrualno skodelico, z drugo roko malo odpreš ustje nožnice in s prepognjenim delom odprtine menstrualne skodelice navzgor proti odprtini nožnice vstaviš menstrualno skodelico v nožnico. Pecelj menstrualne skodelice mora biti obrnjen navzdol proti odprtini nožnice, katerega uporabiš za enostavno odstranitev le-te iz nožničnega vratu. Ko je menstrualna skodelica vstavljena v nožnici se mora nahajati v spodnjem delu nožnice, vendar tako, da je pecelj za izvlek še v notranjosti nožnice. Menstrualna skodelica se nato s pomočjo gibanja in premikanja nožničnih mišic, nekoliko dvigne in se namesti za sramno kostjo.

 

use-31

 

 

 

 

 

 

Menstrualna skodelica je oblikovana tako, da je nameščena oziroma se nosi bolj v začetnem delu nožnice, kar ti omogoča udobno namestitev ter uporabo. Na drugi sliki je prikazana postavitev tampona v nožnici, ki se nosi višje – bližje materničnemu vratu.

 

Odstranitev

 

Priporočljivo je, da prazniš menstrualno skodelico vsakih 4 do 8 ur. Pomembno je tako kot pri tamponih, da imaš čiste roke, zaradi morebitne možnosti okužbe, ko menstrualno skodelico vstavljaš in odstranjuješ iz nožnice. Pri odstranitvi je zunanjost menstrualne skodelice čista. S pritiskom na spodnji del menstrualne skodelice, nad pecljem, se prekine sesalni učinek in menstrualna skodelica (ki je v pokončnem položaju) se za pecelj nežno izvleče iz nožnice.